Wednesday, May 18, 2011

short trip to cameron highlands

eerrmm , sebenarnyer ktorg xde un perancangan nak g cameron ari nh , tp semalam ade sepupu aq dtg umah antar sayur n buah2 kt umah sbb dorg br balik dr cameron , lepas uh ayah aq un cakap tya aq, nk g cameron x sok ? aq mule2 x nak .. tp bile teringatkan nak petik buah strawberry fresh n aq un dh lame x g cameron .. aq un ckp at ayah aq jom lah .. so aq un tdo lah awl ( xde lah awal mane )... ktorg bertolak dr umah kul 8 , ikut jalan yg sunyi sepi .. line phone un xde ,, yg ade cume rumah2 org asli je , 2 un jauh2 ... tp besh lah leh speed ... yg uniknyer jalan nh ,  xde un dalam peta malaysia ,,, then dia ada 12 buah jambatan sepanjag 30 minit perjalanan ,, jambatan bukan ada air kt bawahnyer tp curang2 tinggi .. seram gakk ... dalam kul 10 sampai kt tanah rata .. lepak2 at situ jap minum pg ...

                                                                                                                  
lepas siap2 makn ktorg  un bergeraklah ke kea farm , nk g beli sayur2 n buah2.. byk sayur2 yg fresh2 at sini , yang paling besh harga dia murah .. 
 

byk lg kedai yg x bkk sbb awl lg n ari nh lak ari rabu ..

(nh lah antara2 brg2 yg de jual kat kea farm)

 daun2 bunga yg dh layu dorg jual ,, murah

 sayur2 1 longgok rm 10 




 aq bkn kaki bunga so , tgk je lah ...


haha ,, nh r fav aq ,, 1 kotak rm 6 .. 2 kotak 10

lepas g kea farm , kotg org un gerak lah g , strawberry farm ... nh yg paling besh nh petik sendiri  buah2 yg kt nak!!!


lepas dh siap petik buah strawberry lepak lak kt kedai dia ,, mcm2 de yg paling aq suke ,, aiskrim strawberry n strawbeery cokelat


  yum2 besh .. huhuhuh

lepas je g ladang strawberry , ktorg un balik ,,, malas dh nk g tempat2 lain ... gerak kul 1 n sampai umah lam kul 2 lebeh ...


THEN tdo.... hahah










                                              

3 comments:

lyana said...

the flowers, sgt2 chantek..
that kek, looks really delicious... hohooo....

miss tweety said...

dlm bnyak2 pokok nape xde kaktus? haish!

lyana said...

betoi... kaktus la chomell...

Post a Comment