Tuesday, October 30, 2012

2nd day pratikal

Hari nh masok kul 8 sbb aq di tugaskan tok jaga twin tower , so pg2 td g jumpa my supervisor , dia un bagi lagi baju 2 helai tok ktorg gune semasa pratikal kat petronas twin tower nh ,, session first aq di letakan kat tingkat 83 , kat sini aq just giving explanation a litter bit bout the tower Its self to the visitor , then for the second session aq ditempatkan kat bawah which aq kena bg taklimat kat visitor sal safety n security procedure ,,, penat giler weh ari nh sebab kena layan ramai giler mat3 saleh but besh !!! Coz aq leh jumpa ramai gler org heeheh :-)




1st day pratikal

First day pratikal semangat giler nh nak g keje ,, kul 7 dh kuar dari rumah , kul 7.30 dh sampai ... tp sampai awal un x gune sbb , petrosains nh bkk kul 9.30 haahah , so aq gan fazira un melepak r kat depan petrosains uh sambil3 makan bubur ayam kfc dia belanjer ,, kul 9.30 ktorg masok petrosains n tgu en reezman dtg , ble tgk en reezman nh ,, mcm penah tgk lah plak dia nh ,,, uper nyer artis lah heeheheh ... sempoi.. masok3 jer ktorg teros kena g taklimat coBE (code of conduct bis ethic) petronas mmg bagus r , event ktorg nh pratikal jer tp dia wat taklimat sal etika2 bis ,,, after that makan n makan again ,, kenyang perot aq ... lepas makan ktorg adekan ice breaking ,, sual kena atara satu sama lain ,, en rezaman or amat suh ktorg describe bout urself tanpa menggunakan sebarang huruf k ,, aq nh yg x pandai melukis nh redha jer r ,,, masa taklimat tu amat bg thu , actually bkn senang nak dpt pratikl gan petronas nh ,,, sbb tut ,, so ktorg sedikit banga lah ,, huhuhu alhamdulilah :-) .. lepas abis ice breaking uh , amat bwk ktorg g jenjalan petrosain n twin tower sambil kenal3 gan semua staff kat citu ,, lepas uh dia bg lak ktorg bg uniform petrosains  2 helai ... sempoi g keje pki tshirt kolar jep ,, APE YG AQ LEH CKP SO FAR ! TERBAIK LAHNTEMPAT NH .. dorg mmg baik n relly care bout us ,,, love u guys !!!



Sunday, October 28, 2012

permulaan

Asalamualaikum dan salam sejahtera ,,, sumpah dh lama gila x update blog , bukan saje x update ,, bukak un x.. cuti sem dah bermula (tpnaq xde cuti sem sbb kena pratikal) semesta lepas banyak gila pengalaman pahit manis aq ,,, dh3 xyah nak dipikir dan diungkitkan lagi .. sem lepas adalah sem paling busy bagi aq ,, 2 jawatan besar sekali aq kaut ,, NYDP dhotelier n KP tOurism day ,, haish berpeluh aq sem lepas heheeh ,,, sampaikan aq dapat anugerah PAYUNG EMAS lah dari semua lecture3 ,, heheeheh  :-) ,,, dengan cara ini jelah aq nak balas jasa3 lecture kat aq .. x kesah lah kwn3 nak ckp aq kaki bodek ker , gile kuase ker ape ker ,, yang penting KAU ADER? Hahaha (gelak jahat) ..

Tuesday, April 24, 2012

kasut sekolah

tetibe lah plak malam nh gatai tangan nak menaip kat sini , selepas dh bape lame x jenguk blog nh .. huhuhu
td mase gah basuh kasut sukan yg terlampau kotor sbb "sering digunakan" lah sangat , teringat plak kenangan zaman waktu sekolah dulu .. mase form 1 aq pakai kasut sekolah putih .. mesti semua penah pakai kasot sekolah wane putih kan ??? sumpah aq  x suker giler  .. sebab cepat kotor !!!  mane x kotor ,, pagi2 dh kena berhimpit lam bas , kira oklah lau dapat masok lam perot bas .. lau x berdiri kat pintu baslah jawabnyer ..sedeh2 ..aq nh plk jenis xleh  pki benda2 yg kotor , mesty aq rase xde mood , rimas n semua benda x kena r .... jd bg memastikan kasot aq uh bersih tiap2 hari  , aq terpakselah basoh kasot aq tiap2 ari .. heheh bodoh kan ..tp x pe janji aq selesa .. biasenyer aq akan basoh bahagian luaran jer r , lepas tu letak kapur then sumbat kat bawah peti ais .. heheh .. ade x sesiape yg wat cam aq? ke aq sowang je yg wat keje bodoh nh .... hahah


Wednesday, April 18, 2012

ku tak sempurna


Berhari-hari merasakan perasaan ini
Berhari-hari memikirkan semua tentang kamu
Apakah dirimu pasangan hidupku

karna kan bertahun-tahun ku hidup denganmu
Dan hanya sekali untuk selamanya
Ku ingin dirimu hidup bersamaku 
Untuk selamanya dan hanya denganku


Tapi ku takut takut bila kamu harus menderita karna aku
Aku ragu ragu karna aku tahu ku tak sempurna
Ku tak sempurna


Tapi ku ingin kamu selalu ada dalam hidup ini tuk  selamanya
Aku hancur hancur bila kamu tinggalkan aku ooh
Ku tak sempurna




Thursday, April 5, 2012

im changed




okkkk dh lame giler aq x update blog , bukan xde mase tp sbb TERLAMPAU MALAS!!! .. tu jer ... sem 4 un dh berakhir , aq rase sem kali nh yg paling tough sekali .. cakap salah x cakap un salah , lau cakap benda kecik jd besar , benda besar makin besar . so kesimpulanyer biarkan aq ianyer terkubur di dalam hatiku seorg n beberapa org .. sedeh mmg sedeh tp nak  wat cam ne kann ?? klu betoi org tu knl aq maka dia thulah siapa diri aq YANG SEBENARNYA ...

yes I am Changed ... but dun not judge me if u dun not know me well
p/s:: makin ramai org berkata2 mengenai keburukan @ menfitnah kite makin banyak pahala yg kite terima

Friday, January 6, 2012

Lamenyer x update

Lame giler dh x update blog .. Bersawang2 dh blog aq nh (ayat blogger pemalas) huhuhu... Ari nh awal2 pg dh kuor sbb g bincang sal group assingment gan group member aq lah .... Tp sowilah kat kowang nyer lau x dpt nak bg idea2 bornas .. Bukan pe x cukop tdolah + perot tgh kelaporan ... Yg aq plg suker sal assingment kali nh sbb ktorg kena setup a company .. So kena wat dr a-z lah kan ... Huhuhu . Tambah lg besh aq diberikan tugusan tok marketing department .. Mmg makanan aq lah kan ... Tp heavy gak lah tugasan nh sbb selalunyer ade "org" akan tlg aq wat keja .. Tp kali nh semua benda aq kena wat sendiri .. (Mmg pilihan aq un) .. Hahahah kite mestilah kena bljar berdikari , sampai ble kite nak bergantong harap kat org ..... Okkk dh2 .. Jgn sedeh2 huhuhu ... Oklah bye !!