Tuesday, May 31, 2011

hari kedua hahahahah

owh okk ,, ari nh mmg menakotkan , sbb mcm2 cite org cerita sal pensyarah yg bkl mengajar ktorg , hahah... first kls ctu , org ckp ustzah nh pysco ... tapi td tgk mcm ok je ... tp biase r kan org tue , so act like org tua lah .... pas uh plak , kls bel ... mengerunkan !!! masok je lect semua org diam >><< mmg x pnh r kls aq diam mcm uh sblm nh ... agak kelakor lah gak ... dorg takot at lect bel nh ,, sbb senior lect ,, tp dh nak dkt2 abis kls , rupenyer sporting lah orgnyer ... rase sempoi kot lect nh .. insyallah ...





abis je kls  , ktorg g mcD gan geng2 GBS , ktorg x plan un ... tetibe je ,, pe2 un mmg syok abis r !! hahah .. korg g naik kete wani , tq r wani sbb tumpangkan ktorg ... :)


nh makanan aq ,, kenyang2 !! hahah


kimi gah kecek , vv tukar burger gan dia .... kesian vv hahah

Monday, May 30, 2011

hari pertama SEBAGAI part 3

eerrmm .. ari nh kls start kul 8 so kena lah bgn awl .. jd seperti bisa aq bgu awal tok bersiap g kls , wajib bangun awl sbb aq nh jenis mandi lame hahahah .... dan seperti biasa gakkk , bg ari2 1st day nh ktorg kena tgu lecture .. sambil menunggu td , sempat gak lah aq wat pelantikan kls rep br n ahli jawatan kuasenyer ... sekali agi aq jd klss rep .. tq kpd yg menggundi n big thank to kimi n azizi sbb x undi aq langsong!!!!!!!,,, kls mule2 ari nh arab , xde r nk wat sesi sual kenal ke pe ke sbb mmg dh  knl un ustaz uh ,, sempoi kot dapat ustaz nh sbb dia ....... huhuhuh , lps kls arab kls mkt (marketing) kena tunggu lect agak lame gak lah ... dia un sempoi gak walau un dh jd "puan" ... sbb x penah kls gan dia ,so  kena lah wat sesi sual knl ...hohohoh , x bljr un ari nh just just bg thu outline subject je .... sbenarnyer nye ptg nh ptt de lg satu kls , tp lect uh de bengkel so kls un batal...... happy lah tp bosan ........ 

nh pic2 dak kls aq di hari pertama as part 3::


syeka dgn mate biru dia


eyra x abis2 wat muke cute ,, tasha or icha dh strees , di awl2 persekolahan


wani as my asistance


adah???? huhuhu


rock dgn gaya rocknyer!!!!!!!!!!!!!!!! ahhahahah


errmmm ,, rase br lg kat dungun nh ,, tp rupenyer dah part 3 ktorg nh ... kojap je


Saturday, May 28, 2011

Otw to dungun

Ookkk dh nak gerak to dungun .. Doakan perjalanan yg selamat utk kami sekeluarga ... Amin ;) gambar at atas uh de r semua brg2 aq !!! Byk kan hahahah
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Friday, May 27, 2011

Aq sakit hati , menyampah + geram

Nape r org dalam dunia nh suke je menyibok buat2 pandai n mengada2 ... Aq mengaku , aq un kdg2 x lari dr melakukan semua benda nh tp aq rase xde r over cam dia nh ... Spi nk ....... Arrggghhhh mals nk ckp pe2 dh yg aq tahu aq gah menyampah giler n aq rase xnak dh tengok muke dia... Wehhhhh aq benci koe thu x????? Leh x lau koe berambos dr idup aq!!!!!!!!!!!!!!
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, May 25, 2011

result ????

alhamdulilah ,syukur xde yg repeat... n happy gak sbb menigkat sikit ... walau un x byk .. n mcm yg aq dh jangkakan customer service mesti terok  >_<  ....  nh lah punca segala punca , memusnahkan harapan aq ...tp dh lulus uh un dh kire ok lah .. ingat lg lepas je abis cs , mase lam bilik aq mcm org giler sbb bengang gan cs ,, kertas exam uh abis aq renyuk2kan .... berdosa aq kt dia  ...huhuhuh ... yg paling aq happy sekali bile subject yg aq sgt takot bakal gagal aq dpt A ( walaupun de - kat belakang)... tq lah miss saba .. luv u lah .. hahha  otak aq nh mmg susah sikit nak masok benda2 fakta nh ..tht y r mase nk exam mgt ari uh aq pulun habis2 hahah ...  dr kul 12tgh sampai kul 10 mlm aq x henti2 wat last year question n mengafal benda nh .. sampaikan rumate aq benang dh kot .. hahha sorry lah korg ,, peacchh .. mmg lau aq study aq jd giler .. sabor je r yer ,,,, this time aq cume dpt 3A 4B 1C ( 3.17) naik lah walau un cume 0.3 je dr sem lps ............ tahniah lah pd classmate aq yg dekan uh :) ,, yg lain ,, jom lah kite same memajukan diri kite .. org kate usaha uh tangga kejayaan .. ....

Tuesday, May 24, 2011

letih ....




=




errmmmmm,,, nh r lau x penah keje buat keje ... hahahha .. letih giler .. td bgn pagi2 dgr taklimat , habis taklimat keje g kolah lah .. jumpe lah mcm2 cgu ... habis mase aq at situ ... 2 un aq x g jumpe dak2 upper six .. geng2 aq ( dorg  gah exam ) ... bosan gak lepas cgu nh , jumpe cgu nh... tya soalan yg same je ... rase cam nk je ambik mic n ckp at situ so x yah lah semua org nk tya benda yg same ,,,, hahaahhah ... x abis at situ , tibe2 mase nk balik dr kolah , kunci kete lak ilang ... arrgghhh .. puas aq g pusing at semua tempat yg aq lepak td .. last2 jumpe lah kat bwh meja at kantin ... mcm org giler jep aq cr kunci.. malu2..... lepas je bla dr kolah ,, terus aq g cr2 org tok wat soal selidik ,,,,  lepas je dpt sorg , aq un balik umah ,,, mandi n wat lah benda2 wajib ... rehat x sampai setengah jam , ayah aq dh bising suh kuar cr org .. aq un g lah at kawasan org asli ... tok batin dorg uh sengal !!! aq nk wat keje un xnk bg cooperation langsung ....  aq siap kena mrh2 lg gan org asli 'giler' ........ benci .. pas uh g lak umah org india ... dorg nh pelik r ... aq ckp lain dorg ckp lain .. dh uh tya solan at aq , mcm nk maki2 aq jep .. menyampah ... lepas uh br r aq g buat kg kampong aq .... wat je muke x malu ... tp org kg aq nh sebenarnye ok lah ... bukan main ramah aq gan aq .. aq nh je yg x ambik kesah hal dorg sblm nh ,..... 

*sorry lau de byk slh ejaan o susah korg nk paham ,, xde mase nh edit ... mase menaip nh un mate aq dh stim ........korg phm2 kan je r yep ..huhuhu

result ..... :(

eerrmmmm .. esok result akan kuar .. mesti website istudent akan *JEM* giler2 so kena sabor je lah ,,, tp x pe lau cam sem lepas uitm hantar result melalui email , so x yah lah students nak berebot2 masok ke protal istudents uh ... hahhhahahh ,, risau lah esok result kuar ,,, aq takot lau aq de repeat subject ,, lau ade r seyesly malu n aq x thu mcm ne nak faceing this thing lorh .... kt sini aq cume boleh berharap agar xde lah subject2 yg repeat ,, lau aq eerrmmmmm matilah oden .......


Monday, May 23, 2011

50 perkara tentang lelaki


Selama ini wanita sering mengeluh tentang lelaki. Ada sahaja perkara yang tidak memuaskan  hati wanita dan yang paling buruk mengecop lelaki memang sukar difahami. Sejauh mana kebenarannya? Teliti panduan berikut agar anda mengetahui lebih mendalam perihal lelaki.
  1. Lelaki tahu apa yang wanita inginkan namun bila setiap waktu lelaki terus mengikuti kemahuan wanita, tahap kesabaran ada hadnya.
  2. Lelaki senang bersifat romantis. Percaya atau tidak, lelaki senang memeluk dan memberi ciuman mesra sebanyak yang wanita inginkan. Lelaki hanya memerlukan suasana dan mood yang sesuai.
  3. Jika lelaki yang anda sayangi tidak menghubungi anda itu bukan bererti bahawa dia tidak menyukai anda, tetapi itu adalah cara lelaki merasa bahawa tidak semudah itu mendapatkan mereka. Tentu saja lelaki senang jika ada wanita yang menelefon mereka terlebih dahulu. Kadang kala lelaki senang dengan wanita yang agak agresif.
  4. Lelaki suka membuat wanita merasa selesa secara fizikal mahupun emosi, namun anda harus memberitahu lelaki apa yang anda ingin lelaki lakukan. Lelaki bukanlah makhluk yang serba tahu, namun jika anda mengatakan secara jelas apa yang anda inginkan dan harapkan umpamanya anda ingin disentuh, percayalah lelaki tidak akan menolak.
  5. Lelaki tidak peduli akan penampilan. Jika wanita tidak peduli penampilan lelaki maka lelaki juga tidak akan ambil kisah. Pada dasarnya lelaki adalah makhluk yang tidak rapi. Lelaki akan berpenampilan lebih baik demu wanita yang dia cintai. Tapi jika anda membiarkan lelaki, maka jangan hairan jika lelaki senang membiarkan diri tampil ringkas seperti seadanya.
  6. Kadangkala lelaki senang jika wanita berperanan sebagai ibu mereka. Kaum lelaki juga memiliki sifat keanak-anakan dalam diri mereka. Mereka senang dipeluk dan diberi masakan yang enak. Sejujurnya lelaki tidak keberatan menolong jika anda mengingatkannya akan janji temu dengan doktor gigi.
  7. Lelaki tidak keberatan didandan. Sebetulnya lelaki berharap anda akan memberitahu pakaian apa yang dikenakan.
  8. Lelaki juga takut terluka. Setiap lelaki takut kehilangan seseorang yang disayangi.
  9. Lelaki suka membisu. Wanita berupaya untuk membicarakan sesuatu subjek yang sensitif dan mendukacitakan sebagai salah satu cara berhadapan dengan realiti. Namun lelaki lebih suka untuk menyembunyikan dan membisu.
  10. Lelaki tidak kompleks. Jika terdapat semua tanda yang menunjukkan bahawa seorang lelaki hanya mahu wanita menjaganya, mengemas rumah, menyediakan makanan untuknya, wanita harus percaya bahawa itulah yang lelaki tersebut mahu. Ini bukan beerti lelaki berfikiran primitif, tetapi lelaki memang sedemikian. Wanita selalu menganggap lelaki sebagai kompleks, tetapi sebenarnya kehendak lelaki adalah mudah.
  11. Jangan paksa lelaki. Bila wanita mendesak lelaki mendedahkan perasaannya, mungkin wanita itu akan mendedahkan sesuatu yang wanita itu tidak suka mendengarnya. Malah adalah lebih baik jangan bertanya dan menyelidik sampai ke akar umbi. Malah apa yang penting wanita itu perlu membaca bahasa badan lelaki, matanya, atau perubahan mendadak dalam corak perlakuannya. Jika dia pada kebiasannya suka membaca tetapi tidak melakukannya, mungkin pada masa itu fikirannya sedang kacau.
  12. Lelaki berahsia dengan lelaki lain. Tidak sebagaimana wanita yang lebih mudah untuk bercerita masalah yang dihadapinya kepada wanita lain. Adalah sukar bagi lelaki untuk menjadi mesra secara verbal sedemikian rupa. Untuk melakukannya lelaki memerlukan kekuatan dan keberanian yang maksima.
  13. Lelaki pentingkan kejujuran. Seperti mana wanita, lelaki juga pentingkan kejujuran. Seorang suami mahu isterinya menyimpan rahsia-rahsia rumah tanggannya.
  14. Lelaki perlu keselesaan perasaan. Wanita sering menganggap lelaki sukar difahami. Sebenarnya ini juga anggapan lelaki pada wanita.
  15. Lelaki tidak suka dikritik. Lelaki tidak begitu terbuka untuk menerima kritikan. Cara baik mengkritik lelaki adalah dengan cara berjenaka dan lembut. Cara lelaki mengkritik adalah berlainan dan jarang dilakukan oleh wanita. Bila lelaki mahu mengkritik, masa dan keadaan dipilih dengan teliti. Untuk mengkritik lelaki eloklah kiranya kritikan itu digabung dengan sedikit pujian.
  16. Lelaki juga mahukan sokongan. Bila lelaki menghadapi masalah dan mengadu pada wanita, wanita harus memberitahu lelaki itu bahawa dia masih diperlukan. Lelaki mahukan keselesaan perasaan dan sokongan seperti kata-kata lunak seperti: “saya cintakan abang…” atau “Tidak kira apa yang terjadi, saya tetap bersama abang.”
  17. Lelaki mempunyai egonya sendiri. Lelaki mahu wanita memberitahu bahawa sumbangannya diiktiraf dan dinilai. Jika anda tidak menyatakan kepadanya, siapa lagi? Jika anda mempertingkatkan ego lelaki, ia akan membuatkan lelaki merasa senang dan setiap orang di sekelilingnya akan mendapat faedah, terutamanya yang dicintainya.
  18. Lelaki mesra tanpa beremosi. Tempat di mana lelaki berbeza dari wanita ialah pada kebolehan lelaki untuk mesra dari segi seks tanpa kemesraan emosi. Hubungan antara dua perkara ini, iaitu kemesraan cinta berahi (seks) dan kemesraan emosi cinta kasih (emosi) tidak penting pada ramai lelaki. Ramai lelaki memberi keutamaan yang rendah pada kemesraan emosi. Bila keperluan kemesraan emosi wanita tidak dipenuhi sama ada sebelum atau selepas kemesraan seksual , kekecewaan akan melanda wanita. Tetapi tidak lelaki.
  19. Lelaki suka menyelerakkan barang-barang dan berharap isteri akan mengemaskannya.
  20. Lelaki diumpan menerusi matanya. Untuk menghangatkan hubungan, wanita perlu menghiasi dirinya dengan keindahan. Ini boleh membangkitkan keghairahan lelaki.
  21. Pujuklah dia walaupun terpaksa. Lelaki mudah tersinggung jika hatinya terusik terutama hal membangkitkan perasaan.
  22. Lelaki mudah jemu dan perlukan suasana yang berlainan untuk menghilangkan rasa jemu dan bosan.
  23. Lelaki tidak suka wanita yang bersikap sombong dan angkuh. Ini membuatkan lelaki jelak untuk mendampingi wanita.
  24. Lelaki menyenangi wanita yang pandai memasak kerana ia merupakan ciri-ciri utama mengapa lelaki mudah terpikat dengan wanita. Lelaki mengharapkan wanita yang akan menjadi isterinya mampu memasak untuk dirinya.
  25. Lakukan apa yang lelaki suka dan jangan lakukan apa yang dia tidak suka. Cuba selami isi hatinya dan ketahui apa sebenarnya perkara yang dia suka dan tidak suka dalam hidup.
  26. Lelaki menyenangi wanita yang baik dan lemah lembut. Dengan kelembutan pada seorang wanita akan membuatkan lelaki cepat cair terutamanya dalam suasana yang tegang.
  27. Lelaki tidak suka dikongkong oleh wanita. Mereka rasa rimas dengan situasi tersebut dan tidak mahu kebebasan mereka disekat.
  28. Ketika berinteraksi dengan mereka jangan lupa gunakan bahasa tubuh yang anda ketahui seperti mata dan tangan. Perhatian mereka akan tertumpu hanya pada anda.
  29. Jaga  penampilan anda, seksi atau tidak terpulang kepada lelaki yang anda minati. Jangan berpakaian selekeh, tidak kena pada gaya dan sentiasalah kelihatan cantik.
  30. Sering memberikan kad ucapan pada setiap kali hari istimewanya. Si dia akan terasa dihargai dan akan membalas huluran cinta anda.
  31. Apabila berhadapan dengan lelaki yang kamu sayangi, renungi matanya dan tunjukkan sifat humor kamu. Ini adalah taktik untuk memikat dan menawan hati si dia.
  32. Jangan bersikap selalu jual mahal apabila berada bersama dengan mereka. Ini akan membuatkan dia bosan dengan sikap anda dan akan jadi menyampah.
  33. Bijak menyesuaikan diri dalam apa jua keadaan. Lelaki suka dengan perempuan yang pandai membawa diri dan mereka rasakan wanita seperti ini boleh dijadikan isteri.
  34. Lelaki amat menyenangi wanita yang berdikari. Tidak mudah putus asa dan sentiasa berusaha sendiri tanpa meminta pertolongan dari orang lain.
  35. Jangan suka bercakap perkara yang tidak berfaedah ketika bercakap dengan mereka. Mereka akan terasa rugi, sia-sia dan membuang masa apabila bersama anda.
  36. Jangan bandingkan dia dengan lelaki lain yang pernah kamu kenali. Pantang bagi lelaki jika mereka dibandingkan dengan orang lain dan mereka terasa ego mereka tercabar.
  37. Lelaki suka dimanja dengan belaian dan kata-kata yang romantik. Lelaki juga sama seperti kanak-kanak yang perlu dimanja, dibelai dan dijaga hatinya.
  38. Bunyi derap kasut ketika berjalan juga mampu menarik perhatian lelaki. Ia mampu membuatkan lelaki berpaling melihat anda dengan mata tidak berkelip.
  39. Lelaki tidak suka jika wanita mengenakan mekap yang terlalu tebal. Lelaki lebih tertarik dengan kecantikan dan keindahan semula jadi wanita.
  40. Lelaki suka wanita yang tahu menghormati dan pandai mengambil hati ibu, ayah dan keluarganya.
  41. Lelaki tidak suka wanita yang bersikap terlalu kebudak-budakan. Bersikap matang dalam tutur kata dan tingkah laku amat diperlukan. Namun, kadang-kadang perlu juga untuk bersikap manja.
  42. Lelaki tidak suka wanita yang terlalu menunjuk bahawa dia terlalu baik dan sempurna. Ini membuatkan lelaki berasa jelak dan bosan dengan perangai kamu.
  43. Lelaki akan rasa meluat jika wanita perasan mempunyai paras rupa yang jelita. Ini seolah-olah menunjukkan anda ini seorang yang perasan dan bangga diri.
  44. Lelaki akan mencari wanita yang tahu berjimat cermat dan sederhana untuk dijadikan isteri.
  45. Lelaki sukakan wanita yang suka menjaga kulit. Jangan biarkan wajah kamu dipenuhi jerawat batu. Kulit yang bersih melambangkan anda seorang yang prihatin tentang kecantikan diri.
  46. Lelaki tidak suka wanita bersikap kuno. Ini akan membuatkan lelaki rasa tidak sesuai untuk menjalinkan hubungan denganmu dan menganggap wanita ini bebal.
  47. Lelaki sukakan seorang wanita yang beriman dan beragama agar dapat membimbing mereka ke jalan yang diredhai Allah dan dapat menjadi isteri solehah.
  48. Jangan terlalu merengek dan mengada-ngada. Ini akan membuatkan lelaki rasa meluat dan bengang dengan sikap kamu. Ubah sikap buruk anda.
  49. Lelaki suka wanita yang tidak terlalu meminta dan tidak materialistik. Terima seadanya.
  50. Lelaki menyukai wanita yang berani membuat pembaharuan dalam melayari hubungan intim.

Sunday, May 22, 2011

perpisahan..........


eeerrrmmmm sesuatu perpisahan mesti sgt menyakitkan , tp kite harus harunginyer dgn penuh kesabaran .... 

                        



hahahahahah weehhh jgn salah paham lah erk ,, aq bukan berpisah gan dia lah , x sangup aq nk berpisah gan dia .. aq syg dia sgt2 .... tp x thu lah lau satu hari t benda nh terjadi ....
errmmm .. sebenarnyer aq nk cerita sal perpisah dak2 kls aq nh , bukan dorg gaduh ke pe ,, perpisahan tempat tinggal jep lah ... lau dulu dorg g kls same2 , mkn same2 n lakukan semua benda same2 lah .. tp disebabkan ade sesetengah yg x dpt kolej lah pe lah , so terpakselah dorg berpisah ...

                       





first = FARHAN AKMA N IJAH
                                                                                  
lau dululah , kat mane ada ijah , kat situlah ada paan , tp lepas nh mmg susah r dorg .. paan kena duduk luar , ijah pulak duduk kolej tenggol .. jauh uh ...  mmg susah r dorg nak bersama lepas nh dorg nk berkepit

second = YAYA N FATIHAH
                                                                               
errmmm , minah dua org nh un same gak .. yaya dapt kolej tp dekat tenggol , si fatihah lah x dapat kolej n x dapat rumah sewa ,, kesian kt dia tp masalahnyer dia yg x nak ditolong , aq nk bg num2 umah sewa dia xnka sbb alasan tertentu .... mmg susah lah duduk luar nh  ...dorg berdua nh dh knl dr sekolah menegah lg ,, then dpt u yg same ,,, suke lah .. sampaikan handphone same , laptop same .. semua benda lau boleh dorg nak same kot

third = WANI N IZZAH
                                                                             
wani , mmg dia dh agak dah yg dia x dapat kolej , sbb umah dia sekangkang kere jep .. mmg x lah kan ... huhuh lepas nh susahlah dah wani nak dapat bau ****** izzah ,, misti wani akan angau giler lah lepas nh kat bau benda uh ,, sabar erk wani dunt sedeh2 hahah ... 

4rd = EIRA N KAMA N MAI N NIEZA N IZYAN
                                     


                                                   
errrrmmm ,,, yg nh lagi lah terok ... tp nasib lah semua dpt kolej cume duduk berjauhan je ... ira n kama , dapat perhentian .. mai dapat tenggol ... izyan lak dapat duyung .. n niza status dia masih lagi lom pasti ,, sbb pe yg dia tempah ai uh dibatalkan n kena tempah lain .. so rase nyer tenggol lah

5rd = ABBY N RAIHA N SYEKA
                                              
antara dorg bertiga nh , hanya sorg je yg dpt kolej ,, abby , dia dapat kolej kapas .. raiha n syeka x dpt kolej , so dorg terpakselah stay luar .. raiha dpt rumah dekat tanjong , nasib baik dekat .. syeka dekat petronas gan  kinah ...

errmmm nakpaknyer nh jelah group2 or pasangan2 yg berpisah ,, yg lain uh tetap kekal bersAme ... terutaMa dak-dak lelakI R ..... hahahhahahah                     

Saturday, May 21, 2011

Kenapa???

Off phone tandanyer dia tgh terasa gan aq ... Skang dia gah off phone .. So makneyer dia gah terasa gan aq lah uh ,,, tp kenapa??? Blog dia un menandakan dia gah sedeh ... Awk kenapa??? Lau sy de wat silap , bg thu lah ... Awk saya minta maaf yer lau ada buat awk terasa ... Awk sorry... ;(
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Friday, May 20, 2011

pangilan rezeki

mood: happy , excitted , n risau

hahah td , mase aq gah sapu2 umah atas , tetibe je ade call masok . aq tgk numyer aq x knl sbb num ofiss so aq un angkat je lah ,, dia tya nh en amir ke , than aq jwb lah yup .. dia ckp dia dr kementerian belian n sukan , putrajaya ..aq un terkejut r nape lak call aq tetibe jep  .. then dia ckp lah , ktorg sknag gh cr org untuk kerja  part time membuat soal selidik untuk para2 belia yg berumur antara 40-15 , yg duduk kat kawasan berdekatan gan aq nh...dia tya lah same ada aq berminat o x.. mule2 aq x nak terime sbb aq un dh nak balik u n aq mtx time untuk aq pikir dulu , tp dia ckp .. sape cepat dia dapat ... tapi lepas dia explain sal bayaran n semua2 benda aq un terus ckp , ok lah lau mcm uh (nampak sangat aq nh mate duitan) ... tp masalahnyer skang nh .. aq dh nk balik u , so sempat ke aq nk buat semua benda nh , nak2 plak aq bukanyer nyer ada kwn2 kt kg aq nh ,, so aq nk wat cam ne???? mampukah aq??? korg doakan lah aq dpt buat erk .. nh pengalaman pertama aq nh .....

Thursday, May 19, 2011

benda yg paling aq takotkan

Hahahah ... Cube korg teka pe benda yg paling aq takot???

!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
V






Yup ayam @ sepesis burung ... Byk pengalaman yg memalukan diri aq sebab 2 benda nh ...

First ,mase uh time kat kls (sekolah menegah) tgh2 cgu syok mengajar , tetibe de burung masok at lam kelas , dia pusing2 kt syiling kls ... Aq un start r mengelabah ,, org lain buat relax je .. Cgu un teruskan je mengajar .. Kwn2 kat kolah aq mmg dh thu aq takot burung so dorg gelak2 je r kan aq .... Aq tgk jam lambat lg time nk rehat .... Disebabkan aq terlampau takot ,aq un mtx kuar kls kt cgu sejarah uh dgn alasan nk g toilet ... Hhahahah lepas uh aq x masok kelas sampai time rehat ... Tp cgu uh x marah un mugkin sbb kwn2 aq bg thu kot kat cgu uh yg aq takot burung .. Then aq merayu lah kat kwn2 aq suh dorg halau burung uh keluar dr kelas .. Nasib baik r semua kwn2 aq nh baik ... Mungkin dorg kesian kot kat ... Malu tol peristiwa nh ..

Lagi satu , aq un x thu lah kenapa ,, umah aq selalu sgt burung masok . X kire siang o malam .. Biase nyer aq akan lari kuar dr umah trus .. N suh mak aq yg halau .. Ada satu hari uh , mak n ayah aq g kebun so tinggal r aq sorg at umah ,  waktu uh pg lag . So aq lom mandi lg r kan ... Tgh2 aq syok2 tgk tv tetibe ada burung masok lam umah , aq un pe lagi cpt2 lah lari kuar dr umah ,, x sempat un nk off lappy n tv... aq tinggal cam uh je ... Phone un aq x sempat nk bwk ... So aq un tgu je r mak n ayah aq balik dr kebun at luar rumah ... Lame giler kot aq tgu...

X thu r nape yg aq takot gan benda nh , mugkin sbb fobia kot disebabkan peristiwan nh .. Ade r satu ari uh aq gah ronda2 kg naik basikal .. Mase uh gah turun bukit , n ada ayam at depan uh .. Aq x sempat nk brek then .. Ayam2 uh pe lagi mengilalah .. N salah seekor dr ayam uh terbang kt atas aq nyer handel basikal n patuk aq .... Start dr ari uh mmg sumpah aq takot gan aym n burung ... Lau org offer aq beribu2 un tok aq sentuh benda nh mmg aq x akan terime r , aq lebeh rela berputeh mate , dr sentoh benda nh.....